jacquesDave Creative Commons License 2009.09.15 0 0 15
Csáó!

Ma este vettem egy SR 50 ditech-et! Nagyon baba a gép! (2002/6)

Talán kicsit jobban is kezdődhetett volna a közös ismerettségünk a kis géppel! Eladó várt nagyon, 2 hét állás után idította a vasat, pöccre indult. Mikor én megérkeztem, nem indult. gyertya ki-be egy órán keresztül, szegénynek az akksija már kimerült a sok tekeréstől, ezért bebikáztuk kocsiról. Beröffent! Járattuk kicsit aztán leállítottuk a tesztvezetés előtt.
Majd mikor már megalkudtunk, indítottuk volna, de nem indult... :-( Aztán megint gyertya ki-be stb, úgy tűnt hogy ha elsőre nem röffen be, beköpi a gyertyát és annyi, onnantól gyertya ki és tisztítás után lehet megint próbálkozni.. Mi lehet a baj?
Aztán már az eső is elkezdett esni.. hazaindultunk tesómmal (már 9 óra), mikor már 8 km-re voltunk a gépezettől, hív telón a csávó, hogy beindult, és akárhányszor indítja, indul, minden pöpec!
Oké, visszamentünk. Aztán próbakör... kb 75-ig húztam neki, de még nagyon ment ott és nem akartam nyüstölni, rendben a moci, mehet érte a pénz.
benzin kb 1 liter lehetett benne, ezért a kb 20 km-re lévő kútnál tankolni kellett. Ja, megtankoltam 1145 ft ért (2.0-ás automata kocsim van ez nekem nagyon -régi- új). Aztán indítózok és röf röf, de nem adtam gázt, indítást abbahagyattam és leállt. Majd másodszorra gyújtás ad és nem vártam meg a benzinpumpát, úgy indítottam.. semmi! :-((( sokadjára is semmi. Viszont feltűnt, hogy a kis akkumulátort emberesen feltöltötte 20 km alatt! Plussz pont! ;-)
Kb negyed óra múlva próbáltam újra az indítást, itt már elindult.

Annyi biztos, hogy a gyertya eredetileg nem ebben volt, amivel elindult, így holnap első utam lesz egy motorosbolt, ahol gyertyát fogok venni hozzá! :-)))

Első hallásra tippje ötlete valakinek, hogy mi lehet vele?

Amúgy jöttem 65 körül végig, néha emelkedőn amikor 50 köré süllyedt a sebesség és húztam egy kövérebbet, akkor kihagyott a henger és csak nagyobb gázra volt hajlandó gyorsítani.

Ez egy vizes elől hátul tárcsás berugó nélküli motor. Milyen motorral szerelhették? 19.000 km van benne az mennyire sok? :-)

Amúgy régebben volt egy 2002-es aerox-om és az ennyire nem volt erős!
Holnap teszek fel róla képeket!

üdv :-)))
Előzmény: Daty (14)