Kedves everfreshcanon!
Jó gondolatok.
Ha igével jönnek: istenfélelem a bölcsesség. Ahogy Salamon rettegéséből leveszik.
Igével válaszolj:
A teljes szeretet nem űzi ki a félelmet?
Ez is meg van írva nem?
Az Isten Lélek? Szeretet?
Mi köze ennek a félelemhez?
Az ég világon semmi.
Ha tanultál pszichológiát, akkor tudod , hogy az átlagember fél. A félelem lehet anyagi és szellemi és lelki.
A keresztények esetében van egy nagyon fontos félelem, ami leginkább jellemző rájuk. Ez pedig, bármilyen furcsa, a szabadságtól való félelem. MIért? Jobb ha megmondják mit miért hová meddig, mert félnek a DÖNTÉS szabadságától.
A felelőség elkerülése, ha Németh Sándor megmondja jó az. Akkor nekem már nem is kell dönteni, nincsen felelőségem ha rosszul döntök. Az persze hogy a nem döntés is egy döntés ilyenkor a feledés homályába vész.
"Úristen mi van ha nem igaz a Biblia?"
"Nem. Inkább ragaszkodom a megszokotthoz, ahhoz amit tudok, amiben vagyok. Hiszen az egész életem kibillenne, ha hinnék ennek a sátánista eretneknek!"
Igen. Nem keveset várunk el a keresztényektől. Kétezer év teológiáját, lelki életük, mindennapi életük változását. Ez nehéz tölük ezért, nem lehet KÖVET dobni rájuk.
Az. hogy te mertél gondolkodni, vagy hogy a palekrites, ösztöke, takaritó, Tomm, Angyal, tud, ez ritka dolog. (elnézést ha kihagytam valakit)
Neked nem csak azt kéne megmondanod, hogy mi a hiba, hanem, meg kéne tudnod mondani mi légyen azután, hogy otthagyják mindazt amit fentebb írtam.
Szeretném ha ezen gondolkoznál.
Ha egy drogosnak például a Pajor Tamásnak nem jön be a hit Gyülekezete, valószínűleg már halott lenne.
A pozitív jézusi mondanivaló (amit sajnos kerülsz) kéne szembeállítani a dogmákkal. Neked sikerülne!
Sok szerettel!
ákos