üdv!
Ma ki kellett mennem egy parkolóba egy B Vectrához amiben központi zár van, de riasztó nincs.
Nem tudták kinyitni sem távirányitóval (villog a LED) , sem a kulccsal.
Ugye csak a bal oldalon van kulcsos nyitási lehetőség.
Kulcsot balra nem lehetett elforditani, csak jobbra a zárgomb meg sem moccant.
Ebben a tipusban ugye van zár reteszelés, amit vagy a kulcs kétszeri elforditásával tudok aktiválni, vagy távirányitón kétszer a zárás gomb.
Namármost fullon lezárt kocsinál csak tippelgetni tudtam, de kinyitottam a motorházat (legyen az én titkom hogyan :-D), és akksin már tudtam mérni (12,71 V), tehát ez jónak tünik.
Saru lekötés kicsit vártam, majd vissza, de meg sem nyikkant a zár.
Kulcccsal is hiába baszogattam. Egy dróttal benyultam a vezető oldali kilincshez és egy hurokkal sikerül ráakaszkodnom és meghuzni, az ajtó ugyan nem nyilt ki de ugy meghuztam, hogy elöször azt hittem letört a kilincs, de nem.
Aztán utána elkezdtem kulccsal szugerálni a zárat és azt vettem észre, hogy egyre jobban mozog a reteszelőgomb Kicsit erőltettem és kinyilt...
Na visszakötöttem az akkusarut és felprogramoztam a kulcsot (gyújtás rá, gomb a távirányitón megnyom és lezáródik a KPZár)
Utána még jónéhányszor müködtettem a távirányitóval és a gombbal is az ajtón a zárat és müködött faszán nem hibázott.
KÉRDÉS: mi okozhatta ezt? szorul a reteszelés? relé beragad vagy mi?