Köszi, hogy átrágtátok magatokat rajta, és hogy összefoglaltad.
Ez így nyilván nem folytatódhat, és szerintem ne sokat tököljünk, a tulajdoni hányadok 10 %-ának kezdeményezésére kötelező összehívni a közgyűlést.
Amúgy nekem nem volt egyértelmű, hogy mi az NTR-Pintér Gábor kapcsolat, az viszont feltűnt, hogy lelkesek az egymásra mutogatásban. A közös költséghez meg csak annyit, hogy kb. egy hónapja hiába magyarázom nekik, hogy az adv. szerződés értelmében x időponttól kell fizetnünk, és nem képesek utánanézni, hogy ténylegesen mennyi a tartozás...
Eleve hiba volt a 170 lakásból egyetlen társasházat csinálni, csomó lakás eladatlan még, a Mandarinót nyilván nem érdeklik a napi problémák (ráadásul asszem itt olvastam, hogy csak fele kk-t fizet, ez tarthatatlan), és biztosra vehető, hogy folyton lesznek nem fizetők. Ezért szerintem az szmsz-ben rendelkezni kéne arról, hogy lépcsőházanként legyen elszámolás, és a ház tartozásaiért is így feleljenek a lakók (mert a felelősség a tartozásokért a társasházi törvény értelmében fennáll). Nem szeretnék sok tízezer forintot fizetni mások nemtörődömsége miatt minden alkalommal, amikor kiderül, hogy üres a kassza.
És az is fontos lenne, hogy noszogassuk a közös képviseletet a behajtásra: fizetési meghagyásos eljárást kell indítani, aztán meg végrehajtást, ha másképp nem megy.
A közös költséggel kapcsolatban pedig kérek mindenkit, hogy ne a lehető legalacsonyabban határozzuk meg, inkább fizessünk havonta egy-két ezer forinttal többet, mint hogy pofára essünk...