everfreshcanon Creative Commons License 2009.09.08 0 0 topiknyitó
Üdv, üdv, üdv!

Elkerülendő a "0" hsz-eket rögtön kérdéssel indítok!
Párhuzamosan olvasom a 4 evangéliumot (= örömhírt), és számos gondom akadt máris, pedig még csak most kezd Jézus tanítványokat gyűjteni! És ilyen topikot még nem láttam, így nosza-rajta, gondoltam. Bárkinek akad kérdése pakolja ide, bátorítom a dolgot! Ha meg meg is tudjátok válaszolni, akkor még jobb!

- Árulja már el valaki, milyen sorrendben történt a Templom megtisztítása és a Jeruzsálembe való beszamaragolás?
- Egy vagy két szamáron lovagolt be Mr. Jézus?
- A Sátán miért tudja helyesen idézni a Bibliát, Jézus miért nem?
- Mikor jött el Illés?
- Mit mondott az égből jövő hang mikor Jézust megkeresztelték?
- Miért keresztelték meg egyáltalán Jézust?
- a Szent Lélek / Lélek / Isten Lelke mikor kezdett el kolbászolni? Már Keresztelő János megfoganásakor, vagy csaj Jézus halála után?
- az örök kérdés: a két genealógia.
- Jézus egy hában, vagy egy istállóban született? A család Betlehemben lakott, vagy egy adóösszeírás miatt mentek oda?
- miféle népszámláláshoz kellett visszamenni a szülővárosukba? Ilyen népszámlálásról én még nem hallottam.
- a népszámlálást Lukács egy Czirénus nevű helytartóhoz is köti. Az illető azt a posztot i.sz.6-ban kapta meg, de Heródes i.e.4-ben meghalt. Hogy is van ez?
- a bébi-Jézust most bölcsek vagy pásztorok látogatták meg?
- ha még a születés napján elindult a család Egyiptomba, hogyan mentek ugyanakkor Jeruzsálembe körülmetélni Jézuskát?
- ha éveket töltöttek Egyiptomban anélkül mert féltek a halálbüntetéstől, hogyan mehettek fel Jeruzsálembe minden évben húsvétra?
- Heródes gyerekmészárlása - lehet ezzel az állítással mást tenni mint kinevetni?
- megkeresztelkedtek-e a farizeusok, vagy csak megérdeklődték, kicsodának hiszi magát Keresztelő János?
- kit hívott "viperáknak" Keresztelő János? Mindenkit aki odament hozzá, vagy csak a farizeusokat?
- Hol van Béthabara?
- Mikor szállt Jézusra a SzentLélek?
- Mikor ragadták el Jézust a pusztába?
- Először a hegyre, vagy először a Templom tetjére vitta Jézust a Sátán?
- Mikor kezdett Jézus prédikálni? Útban visszafelé Keresztelő Jánostól, vagy Kápernaumban?
- Jézus miért bassza el a felolvasást Názáretben? Nem csak fejből nem tudja rendesen az Igét, de olvasás közben is mindenfélét kitalál? És az értelmével sincs tisztában?
- Hol és mikor találkozott Jézus Simonnal és Andrással?
- Honnan származott András és Simon Péter?
- Kik voltaka 3. és 4. tanítvány?