Sziasztok!
VFR Planner-el kapcsolatban: A térképek és minden egyéb saját magunk által rajzolt illetve programozott, amit olyan adatokból gyűjtöttünk össze, amelyek ingyenesen fellelhetők. A reptér térképeknek semmilyen lengyel vagy egyéb forrása nincs :) Egyszerű CorelDraw és Photoshop home-made termék és készülőben van a többi is. A térkép nézet a legtöbb embernek működik, egyelőre nem jöttem rá, hogy egy-két felhasználónál miért nem. Holnap vagy holnapután megjelenik egy új verzió, amiben lesz néhány új funkció, javítás, illetve egy map reset gomb. Remélem ez megoldja a problémát.
A navigálás a térképen:
duplaklikk: a kattintás helye lesz a középpont
jobb klikk a térképen: nagyítás vagy távolítás, a klikk helye lesz a közzéppont
Az egyes légtereket, domborzatot, stb a fenti menüben lehet ki-be kapcsolni.
A súlypont és felszállóhossz számításokhoz megadott adatok egy-egy repülőgép közelítő értékei, de nem effektív minden adott típusú repülőre, csak közelít.
Ezen számítások elvégzéséhez a POH alapján felviheted az Aircraft Editorban azon repülőgép adatait, amivel repülsz, és az pontos értéket fog neked adni.
A részletes leírásokat ezekhez és más funkciókhoz is később elkészítem, de jelenleg időhiánnyal küzdök.
A program célja valójában a VFR kisgépes repülés megkönnyítése hazánkban és a környéken :) ennek szerintem már megfelelt. További hibajavítások folyamatban. Bárkinek bármilyen ötlete van vagy hibát tapasztal az írja meg, mert ezeket folyamatosan javítom, implementálom a programba. Köszi!