Uldin Creative Commons License 2009.09.06 0 0 845

Voltam a Maroson aranyat nézni.

A torkolathoz legközelebb lévő homokpadon próbálkoztam, Deszk magasságában, itt jártam. Egy kanyar belső ívén a folyó közepéig van egy nagy visszaforgó, a folyó középen zátonyos. Az ártéri erdő kb. 4m magas szakadt parttal ér véget, a partfal alatt van egy homokdomb, alatta egy kb. 10fokos partlejtő. A habzás alatt van egy meredek lejtő a vízben, ami iszapos, agyagos. Aztán beljebb úszva a visszaforgó szélén van még egy homokdomb a víz alatt. A kb. 10 fokos partlejtő jónak nézett ki...már amennyire ezt én meg tudom ítélni. Kavics nincs sehol, csak marosi homok.

A lentebb látható szérkével bohóckodtam kicsit, "csak három lapátnyi fövenyt nézegettem". Valahogy nem esik a kezemre ez a nehéz vasszérke, csak nagyja munkát végeztem el a parton, itthon egy műanyag tállal próbálom befejezni a munkát. A homok is finom szemű, ahogy a folyók alsó szakaszán szokott lenni. Valakinek van esetleg tapasztalata marosi fövennyel, kicsit más mint az Alpokból származó aranyföveny. Az arany is ezüsttel "szennyezett". A fekete porzóban csillog valami, de inkább ezüstösen mint sárgán...nem t..om mi az..lehet nem arany...

Sokat tököltem a szérkével, szemben a túloldalon csónakból horgászott egy srác, amíg kínlódtam a homokkal, a srác fogott egy márnát, egy kecsegét és egy harcsát. A kecsege rendesen mocorgott, védekezett, kiugrott többször a vízből, előszőr messziről márnának néztem amilyen élénken védekezett, hangosan bíztattam a túlpartról a horgászt, nagy nehez megszákolta a kecsegét. Én meg azon sopánkodtam, hogy miért nem hoztam magammal horgászbotot. Aztán jött még arra ladikkal egy halász, intett nekem aztán odabökte:

-Oszt van-e benne?

erre csak annyit válaszoltam

-Lönnie kéne....

Aztán jött még arra egy hagyományos rönk tutaj, csónakmotorral hajtva, esővédőnek nádfedéllel kis padokkal a fedél alatt, intettek, a horgász srác a csónakból jót szórakozott a járgányon, meg is kérdezte:

Aztán a vízirendőrök mit szóltak hozzátok?

Csak legyintettek rá.

Végül is jól szórakoztam, aktív kikapcsolódásnak jó volt, ..... jól leégtem a napon, a parlagfű pollen adott a pollen allergiámnak, de azért tetszett a dolog. A porzót majd elüldöm postán Papavernek, hátha meg tudja mondani mi csillog benne.