Flanell Creative Commons License 2009.09.03 0 0 8626
Na, én is valahogy így számoltam.
Megvan a fazék (asszem) 6 éve, évente legalább 250 üveg gyümölcs és zöldség fordult meg benne, ha holnap kipurcan, akkor 40.000 árral üvegenként 27 Ft-ba került.
Egy menet (a leghosszabb) áramilag nagyjából 50 Ft-ba kerül (egy sor, vagyis 9 üveg fele ennyibe, mert fele idő alatt felfűti), üvegenként 3 Ft.
Mindösszesen üvegenként 30 Ft-omba került, hogy az összetevők között nem szerepel a tartósítószer. És egyelőre nincs rá jel, hogy nem bír ki még 10 évet, nem sok minden van benne, ami elromolhat.

1. Amikor anyám vette, még nem volt internet, nem tudtunk utánanézni az áraknak. Most van internet, de Mo-on most sem tudnánk olcsóbban megvenni (lévén kizárólagos forgalmazók).
2. Nyaranta minden nap reggel 5-től legalább este 9-ig van valami elfoglaltságunk a termeléssel meg piacozással hétfőtől vasárnapig, tehát ennyi időt tudunk csak szakítani a tartósításra, hogy tisztítás, üvegbe rakás, polcra pakolás. Ha nem lenne ez a szerkezet, csak tizedennyi termést tartósítanánk. Nekünk mindenképpen ez a legolcsóbb megoldás.

Akinek van ideje fölötte ülni, annak természetesen a hőkapcsolós rezsó a legolcsóbb megoldás.
Mint írtam, ezzel a szerkezettel csak annyi a tevékenység, hogy bepakolni, bekapcsolni, kipakolni. A többit ő intézi. Felfűt a megfelelő hőfokra, hőn tart, utánfűt, ha kell, és kikapcsol. Mivel elég gyakran csak este 9-10 körül érünk oda, hogy bekapcsoljuk, ezért nekünk nagyon jó, hogy van.
Előzmény: beetee (8621)