1: Tudnátok ajánlani szélvédő javító mestert? (Budapest, XI és XVIII előnyben, de bárhová elmegyek) Ma vettem észte egy kis sérülést az első szélvédőmön, és szeretném ha szakember is megnézné és javítaná ha kell. Fura sérülés nem kőfelverődés, de nem is repedés, nem láttam még ilyet.
Nekem a Lurdy parkolojaban dolgozo mester nagyon szepen dolgozott, es normalisan allt a dolgokhoz (bementem kajalni, amig dolgozott, o pedig vigyazott az autora addig, ott allhatott a "muhelye" mellett).
2: Egyéb zajra is figyelmes lettem a futómű felől (2003 O1 1.4 16V): rosszabb minőségű úton, amikor a rugónak és a lengéscsillapítónak is dolgoznia kell, egy igen magas frekvenciácú nagyon rövid idejű cincogó hangot hallok. Mi lehet ez? Mit tegyek? Hova, kinek érdemes/kell ezt megmutatni? Esetleg házilag?
Azt mar tisztaztuk, hogy ez a forum nem alkalmas hangjelensegek elemzesere :-) Berugozaskor a lengescsillapito szisszenese normalis jelenseg, ha mast hallasz, akkor vidd el futomuveshez. A "cincogas" sokminden lehet, valamelyik gumi alkatresz (szilent) szarazsaga is okozhatja, vagy toronycsapagy, stb.
Az Octi I futomuve 12-egy-tucat megoldasu, a sarki futomuves is megszakerti.
A XI. keruletben ajanlom Pasztoy Tamas muhelyet, a Budafoki uton, az OMV kut elott, www.pasztoy.hu. Mondd neki, hogy en ajanlottam neked :-)
A gumis forumon evek ota zrikaljuk egymast :-)
Ajanlom Cicabacsi-t is, http://forum.index.hu/User/UserDescription?u=534258, nem tudom, most hol rendel, de latott mar egy-ket furomuvet ő is :-)
3: Ismerősöm hónapok óta szenved Fábiájával, szervízről szervízre jár (pontos részleteket nem ismerek: 5-6 éves 1.2-es kombi....AC pumpa, vízforralás, stb...) Kit ajánlotok? (olvastam itt korábban Béláról, de nem találtam elérhetőséget)
Koncsik Bela, www.skodatuning.hu. A honlap ne zavarjon meg, a fo profil az autok javitasa.
Fordulhatsz Donibcsihez is, o -- ellentetben Belaval -- topiktarsunk, www.hildep.hu.
Ajanlanam 409 kollegat is, szinten a topikrol, de neki nincs honlapja :-)