Liquidz Creative Commons License 2009.09.01 0 0 121
Gabokat: volt probléma, de idejekorán megbeszéltük. A konyhában egy oda abszolút nem illő, le sem tárgyalt központi elszívót tettek be a kéménykivezetés helyére. A szerencsés véletlennek köszönhetően pont olyan konyhabútor-elem lesz ott, hogy integrálható.

A fürdőben lévő padkafalat nálam is eljátszották. Ebben futnak a ki-bemenő vízvezetékek, ezért sokkal alacsonyabb nem lehet. A lakás-válaszfalakba sem lehet betenni, mert áthallás lenne, és amúgy is rajta volt az aláírt terven (valóban nem kérdeztem rá, hogy milyen magas és mi az a halálvékony vonalacska ott, és miért). Értem én, hogy hangszigetelés (bár megoldható lenne enélkül is), de azért közölhették volna. Itt is csak a szerencsének köszönhető, hogy emiatt még épp befértek a dolgok, így nem kellett átalakítani az egész lakást.

A mérőórát gondolom, oda kell építeni, ahol bejön a víz a lakásba (a strangból), és mivel többnyire lefelé folyik, magasabban kell lennie az összes csapnál + lejtést kell biztosítani nekik. Persze erre sose gondol az ember előre, hisz nincs szaktudása – nekem se. Ezeket egyeztetni, de minimum közölni kellene, és akkor nem lenne belőle probléma, számítana rá az ember. Maga a strang viszont egyértelműen látszik a terveken (vastag vonal, satírozva, válaszfal mellett) :-(

A konnektorok-kiállások-kapcsolók-radiátorok (még a kaputelefon is!) pontos helyét jó előre megírtam, de gondolom, Ti is egyeztettétek és aláírtátok a tervet.
Ha ezek a minden további nélkül mozdítható dolgok nem a terv szerint kerültek megvalósításra, mindenképp korrigálniuk kell. Néhány kis hibára lehet azt mondani, hogy 30-60 napon belül javítják, de ha néhány nagy hiba van, az a műszaki átadás meghiúsulását jelenti, mert a lakhatást lehetetlenné teszi. Ugyanez történik akkor is, ha egyébként lakható lenne, de rengeteg apró különböző hiba van (5 konnektort 20 centivel feljebb, vizes kiállás máshol van, 3 csempe fordítva került fel, a radiátor 15 centivel arrébb), mivel ekkor nyilván nem fogod megvárni az összes különböző szakmájú mesterembert, hogy a lakásodban ténykedjenek nyolctól négyig.