Látom jó kis vitát indítottam el:))
Szerintem az a legfontosabb hogy mire akarja használni az emberfia a hangszert.Ez egy tipikusan színpadi felhasználásra szánt cucc,célgép. Valószínű azért vannak mono és sztereó minták is benne, nekem általános tapasztalatom hogy a sztereó hangszerek csak sztereóban szólnak igazán jól.Ami még megtetszett benne, szerintem a mostani klónok közül ennek van a legjobb leslie szimulátora.A 2-es változat "nejlon" hangú perkáját is végre valami értelmesebbre cserélték, és némítja az 1-es regisztert.
A másik gond a kipróbálással van.Ha odamegyek és fülhallgatón meghallgatom, az túl sokat nem mond arról hogy egy zenekarban milyen lesz, tehát élő környezetben kéne megpróbálni.Osztanom kell Littlebig véleményét, egy workstation elvérzik egy csöves gitárcucc mellett, én is Tritonnal próbálkoztam, hát.... nagyon vékony volt.
A sampler is szuper dolog, de kell egy hangszer amiről mintát lehet venni.Tehát ha jó hangokat akarok, B3-at, fender zongorát, clavinetet, mellotront kéne felhajtani.Nem egy egyszerű dolog.Főleg itt Kaposváron.
Egyébként Xb-1-em volt kb 6 éve, azon sose hallottam mit játszom, nem jött át, a hang.Kivéve a felső 4-5 billentyűt, mert az ordított:)
Most egy viscount op-3 at gyűrök , sokkal jobb mint az xb. Még itt a fórumon hirdette egy srác.Analóg 80-as évekbeli holmi.
Lizzi:
Bár nem tőlem kérdezted,én próbáltam xb2-őt is a saját lezlijeimen,van egy solton turbo jet-em meg egy olasz nagy lezlim, amihez csináltam egy csöves fejet.
Hát szerintem ha sikerül egy alsó-felső rotoros páldányhoz jutnod, ha teheted viszed majd magaddal mindenhova, mert utánna viccesnek fog tűnni a szimulátor.
Egyszóval jól fog szólni:)))Mindenképp javaslom a beszerzését, már viszonylag olcsón megkapsz egy Elkát,vagy hasonlót.
Az xb2 tényleg lényegesen jobb mint az 1, de 2.2-es változatra tuningolása javallott.
Legjobban az tetszett, hogy nincs ez a hamisnak tűnő "lebegése" (akik már próbálták az xb1-et biztos tudják miről beszélek).
A billentyűzete tényleg gáz, a velocity érzékenység miatt tűnik lomhának.Majdnem teljesen le kell nyomni hogy megszólaljon, és eléggé fel kell engedni hogy elhallgasson.Egy jó orgonabillenytűzetnél ez a két pont ugyanott van.Meg túl rövidek a billentyűk ,de gondolom te is tapasztaltad...