Sőt legyen jó hosszú vonat sok kocsival rajta és akkor végiggyalogolhat rajta az utas. :)
Valami olyasmit nem lehetne csinálni a 126-on mint a sífelvonók működése? Egy motor nélküli fülke lenne rajta, amit drótkötél pályán lehet mozgatni ha valaki utazni akar akkor megnyom egy gombot mintha a liftet hívná és ha nem ott van a fülke odamegy. Ha meg ott van akkor gombnyomás és indul Kisszénásra. A 126-on meg lehetne oldani, mert a vonal nyílegyenesen halad Kondoros felé van rajta asszem két vasúti átjáró ugyan, de azok forgalma gyakorlatilag nulla.
Ti mit gondoltok? Csak drótkötelet kell lefektetni valahol a pálya alatt/felett/mellette és a sín vezetné a fülkét meg egy motor, ami mozgatja.
Megérné egy ilyet beüzemelni itt? Nem tudom mennyi befektetést igényelne, de biztos nem annyit mint amennyibe most kerül üzemeltetni és mivel innentől üzemeltetni nem kerülne sokba sztem elég hamar megtérülne főleg ha azt nézzük ,h mos hányszor megy el gyakorlatilag feleslegesen a vonat, utas nélkül. Az általam kitalált rendszerben meg ugye nem megy csak akkor ha van is miért.
Elég elvetemült ötlet az már biztos, de akár még működhetne is. De majd ti leírjátok miért hülyeség meg miért nem jó. Amúgy kb. 5 perc alatt találtam ki, szal. nincs komoly agymunka mögötte se részletek.