Hat hallani en is hallottam mar errol, meg azt is mondjak, hogy erre mas nepnek nincs is szava. nos... szigoruan szerintem ez egy eros koltoi tulzas, en ezt az elvagyodas erzest soha senkin nem tapasztaltam meg :) Vagyis igen, a macskainkra sozktukmondani, mikor ulnek az erkelyajto elott es ki akarnak menni :) De az enyim parom (tenyleg portugal) kifejezetten egyhelyben marados, nem egy kalandor tipus (persze nem is tipikus latin, bar genjeiben teljesen az). Szoval en nem nagyon tudtam soha tetten erni senkin semmi hasonlot a gyakorlati eletben.
Ha kicsit 'magasabbra' emeljuk az ertelmet ennek, akkor meg oke, hajos nep (volt) a portugal es nemelyek kalandvagybol elegge bejartak az oceanokat. Hat ha miattuk az osszes portugal rendelkezhet ilyennel, akkor van mindenk biztos :)
engem mar az is meglep, hogy neha hallom, a portugal hajos nep, aztan sehol nincsenek pl olimpiai es egyeb vitorlasversenyeken pl, de vizes sportokban sem allnak elen. na de mondjuk a magyar is lora termett allitolag, es hat ez is erosen megkerdojelezheto a mai magyarorszag tulnyomo lakossagara nezve :DD