xantia99 Creative Commons License 2009.08.28 0 0 984
Szia!

Látom megtaláltad a "kályhacsöves" topikot! Ott többnyire hozzáértők írogatnak,legyen bármilyen elméleti kérdésed,ott megválaszolják.Nekem is segítettek(köszönet BJaninak) már többször.Még fogok tőlük én is kérdezni,ha el jön az ideje...

Én nagyon örülök neki,hogy nem indult be a ketyere,ugyanis nem írtad hogy milyen szabályozást/korlátozást tettél a turbóra! Ha az a nagy vasdarab bemelegszik,és a turbó elindul,nincs az az isten hogy megállítsa,forog ameddig szét nem robban!
Írták itt a WG-t(megkerülő szelep),de szerintem a legegyszerűbb módszer a levegő korlátozása.Egy egyszerű pillangó szelep a kompresszor elé,amit vész esetén akár kézzel is lehet zárni.Nincs pelépő levegő,és leáll a folyamat...

A turbót meglepően nagy fordulatra kell pörgetni hogy "elinduljon"! Már a "fütyülés" is lassan eltünik,amikor a folyamat önfenntartóvá válik.Ha kompresszorral próbálkozol,akkor elég sokáig tart az inditás,vagy nem is sikerül (próbáltam).A legjobb módszer a lombfúvó! Az beíndítja biztosan! Akár a tesc..ban is vehetsz,és nem is túl drága.

A tűztér elrendezése döntő tényező,ha a levegőelosztás nem jó,akkor bizony lehetnek bajok.Te mi alapján,és hogyan vezeted be az égőtérbe a levegőt?

Én itt lakom a "szomszédban",és ha egyszer szívesen láttok,akkor lemennék megnézni a ketyerét,mert nagyon érdekel...Vihetek lombfúvót...:-)))
Előzmény: 4kkm52jc (983)