verity777 Creative Commons License 2009.08.28 0 0 2613
Elvileg a gyerekkel minden OK, fejvégű, nem készülök "problémára" csak rossz tapasztalatom volt a mentővel. Tudom, hogy nem taxi, egyébként a kórházam nem a legközelebbi, viszont annyival a többi sincs közelebb (aki pesti, és kicsit ismeri a környéket: a Harminckettesek teréről (Nagykörút-Barosss u. sarok) kell eljutni a Sote 2. Női klinikájára (Üllői út, a Klinikák metrómegállónál).
Azt is tudom, hogy a magzatvíz vagy elmegy vagy nem, de első szülés lesz és lövésem nincs, mire számítsak, rögtön olyan görcsökre, amitől megzavarodom, és kapkodok, vagy szép nyugis szitura, amikor esetleg 3 taxissal is elalkudozom, hogy ugan már, visgyen el valaki, fiúk, nem is folyik a magzatvíz és becsszóra nem is fog...
És ha a mentők azt mondják a telefonba, hogy hívjak taxit? Mert azon a bizonyos vérzős hajnalon (ha nem is telefonon) de ezt mondták. Őszintén, marha szar volt tudni, hogy nekem van igazam, kórházba kell jutnom de saját erőből már nem tudok, ezek a f*szfejek meg poénkodnak és hülyének néznek. Addig tényleg nem vettek komlyan, amíg el nem ájultam másodszor is.
Ja és lassan jöttek, mint a tetű. Hajnalban, hétvégén, forgalom nem volt. Tudtam, hogy meghalno nem fogok, de ők nem tudhatták, mert az egész történetet nem adtuk elő a diszpécsernek, csak a drámaibb pontokat, mert úgy hatásosabb (vérzés, ájulás - ez akár méhen kívüli terhesség is lehet, az meg életveszélyes állapot, és így is vagy 40 perc és 2 telefon kellett a sikerhez - vagyis egy mentőhöz 2 ápolóval).
Na mindegy, nem sírok. Csak szeretnék valami tuti megoldást találni.