stevie w Creative Commons License 2009.08.28 0 0 10990

Hogy a vásárlók mennyire racionális döntést hoznak egy-egy termék kiválasztásakor arról órákat lehetne vitatkozni, mert szerintem a legritkább esetben teszik azt:-)))))
Lsd. pl. ha "valaki":-))) egy 100LE-s Seat-ot vesz, és arra még sportkipuffot is tesz, hogy abban 20évesnek érezze magát:-)))))))))))))) (Bocs, ezt nem hagyhattam ki...)

Nahat azert abban is volt egy csomo racionalitas :-)

- Eloszor, is a biztositotol kapott penz nagyobb reszet nem autora koltottem, hanem a lakashitelembe porgettem vissza.

- Olyan markat valasztottam, amit jol ismerek, amihez vannak "kapcsolataim". Nyilt titok, hogy a racionalis valasztas koret -- szamomra -- ez a Renault-ra es a VAG-ra csokkentette.

- Mivel a nagy auto megmarad, varosban szaladgalos, keveset fogyaszto autora volt szuksegem. Maradtak a kisautok.

- A dizeleket kizartam. Ha uj autot vennek magamnak, belenyulnek egy dizelbe, de hasznaltkent tulsagosan nagy kockazatot latok bennuk.

- Mivel a nagy autonk egy lusta dög (Scenic II 1.6), valami porgosebb megfejtest szerettem volna, de az eladott Clionknal (1.4 8V) nem szamottevoen magasabb fogyasztassal. 

- Innentol kezdve nem sok valasztas maradt: 1.4 16V benzines Clio, Fabia, Ibiza/Cordoba, Polo -- lehetoleg a nagyobb teljesitmenyu valtozat.

- Neztem azert mast is, Grande Puntot, Megane-t, de a szigoru racionalitas jegyeben ezeket a terveket elvetettem :-)

- Ezek kozul az altalam megalmodott arsavban a legfiatalabb, legkevesebbet futott, legbizalomgerjeszto auto tortenetesen egy Ibiza lett :-)

Na jo, a sportdob beszerzeset valoban nem a racionalitas ihlette :-)

Előzmény: OctiAmbi (10986)