mumtaz Creative Commons License 2009.08.27 0 0 8139
Nem jó a klímám. Hétfőn egész nap jó volt és kedden is, de kedd este már megint elkezdte. Ma vissza tudtam menni a klímáshoz és nem tudják hova tenni a hangot. Búgó/zörgő hang (nem kimondottan csapágy hang). Mondtam, hogy ilyenkor drasztikusan esik a motor teljesítménye. Erre mondták, hogy kb. 5 lóerőt visz el a klíma. Én mog mondtam, hogy az ok, de ez nálam annyi, hogy a Hegyalja utón már egyesig vissza kell váltani ilyenkor, hogy felküzdje magát.
Nem tudtak mit kezdeni vele. Átmosták a "radiátorokat". Jó sáros víz jött ki. Utána elindulva megint jó volt a klíma, de csak pár kilométerig. Egyelőre nem tudtak mit kezdeni a dologgal. Jókívánságokkal szélnek eresztettek, hogy ha valami újabb hibajelenség mutatkozna, mennyek vissza. Addig járjak vele így.

A különbségek:

Mikor jó a klíma:
- Kis mértékű teljesítmény csökkenés
- Enyhe hang
- Hűtővíz hőmérséklete 78 és 86 fok között (klíma nélkül 90 körül)
- alapjárat normális
- motorhang nem változik

Mikor rossz:
- Marha nagy teljesítmény csökkenés
- Baromi hangos, jól elkülöníthető búgó/morgó/zörgő hang (nem kimondottan csapágyhang)
- Hűtővíz hőmérséklete felszökik 100 fokig is.
- alapjárat épphogy normális, vagy sokkal az alatt (kb 500 ford./perc)
- motorhang erősen változik. Olyan, mintha a motor alapjáraton erőlködne, hogy forgásban tudjon maradni.
- Az ékszíj meg-meg csúszik, amit a kormány tekerésénél időnkénti elnehezedéséből érezhető.

Hűtőteljesítmény mind2 esetben jó. Kb. 5 fokos levegő.
Előzmény: veciv6 (8119)