Csakhogy megerősítselek: most kért javaslatot egy svéd csóka tőlem. XB1 vagy CX3 vagy NE2 ?
Én az Elektró kettőt javasoltam!
A súlya valóban világbajnok ami nem mellékes roadok hiányában. A billentyűzete a waterfall, kíváló. A többi zongorahang is letudva az orgona mellett.
Egyedül az eltúlzott szuperlatívuszos kereskedői reklámok miatt ellenkezem :-)
Húzóregiszterek:
Eleinte furcsállottam a NE gombnyomogatását, de igazából a legtöbb műfajban nem követelmény a rendszeres pipatologatás, szóval tökéletesen elég.
Fontosabb a jó kórusvibrátó amin a legtöbb klón elvérzik, viszont a NE elég jól hozza.
(Ok, pont te vagy a kivétel mert Medeski stílusa nagyon fárasztja az anyagot :-)
Van néhány bevált regisztráció ami szinte mindig elég. Legalábbis Jimmy Smithnek, Joey DeFrancescónak és azon stílusnak, ill. az arra épülő rocknak. Ezzel Joey-el meg is egyeztem. Alulra kettő, fölülre 4-5 és kész. Ráadásul a B3-ban is ezek kapcsoló által vannak kiválasztva, a presetkapcsóló által, amihez persze előtte ki kell húzni a megfelelő regisztereket :-)))
A bevált regsiztrációk:
Swell: jazz-888+3.soft/fast perka, full-az, block-800 008 888, rock-888 8, gospel-808 808 008.
Great: bass/chord-848, chord-008 4.
Persze ahogy reklámozzák is 1935 óta, kismillió állásba rendezhetjük elvileg a cugokat, de ha visszahallgatjuk a legtöbb hammondos örökzöldet, legtöbbjük ezekből áll.