taormina1 Creative Commons License 2009.08.27 0 0 8568
Egy újabb katasztrofális zöldségszezon...
Mindenfajta tököm van, (tele:-( de termést az idén még jóformán nem is láttam.
Még a komposztból is több méteres tökhajtások törnek elö, kerítésre, fákra, mindenre fölkapaszkodva, de termés sehol. cukkini volt talán 2-3 darab, a patisszonok kétcentis korukban elfonnyadnak, megrohadnak, sütö- spárga és spagettitök meg még nem is mutatkozott. Marhatrágyás földbe ültettem, esövízzel locsoltam, mégse.
Retek egy darab se lett az idén, kukoricát már meg se próbáltam, a babot háromszor vetettem, mire úgy-ahogy folyamatosan kikelt.
Az áttelelt Physalis gyönyörü óriás bokor, -egyetlen virág nélkül.
Az üvegházban az uborkákat mind elvitte valami vész, a magról ültetettek fél méterre se nöttek, a marha drága palántáról ültetett, oltott csoda meg két termés után adta meg magát. A paprikák és padlizsánok gyönyörüek, nagyok, de az utóbbin, kb 8 bokron még egyetlenegy termés se mutatkozott. a paprikák meg valahogy nagyon kicsik, hitványak, vékony faluak maradnak, de legalább van rajtuk.
Idén elöször viszont termett karfiol; kb 4-5 fej10-12 cm átméröjü a legnagyobb, de olyan sárgás, aszott kinézetü, nem olyan szép fehér húsos, mint a boltban.
A Broccolik meg olyan kicsik maradnak, ha meg várok, hogy hátha megnönek, hipp-hopp virágba borulnak, aztán akkor már ki lehet dobni.
Egyedül a paradicsomok termnek rendületlenül óriási labdaméretü gyümölcsöket, meg kis sárga golyókat is, ha kell ha nem az egész kertben mindenütt vadon.
Asszem rajtam csak azt segítene, ha egyszer valami hozzáértö eljönne hozzám, ránézne és megmondaná, mit rontok én el ilyen reménytelenül.

Öszre mit lehet még vetni?
Mert az se megy, a vetésforgó; azáltal, hogy nálam minden kétszer olyan hosszú tenyészidejü, mint bárhol másutt, a másodvetéssel mindig elmaradok, bármilyen korán kezdtem is az elsöt. Még a petrezselyemmel se boldogulok rendesen.