A kő zúzalék és a fenyőkéreg egyaránt jó. Sztem azt tedd amelyik van:-) A fenyőkéreg sem fogja zavarni a sziklakerti növényeket, ellenkezőleg.
A fenyőkéregből előírás szerint vagy 6-10 centi vastag kell, és évente pótolni-frissíteni illik az elmállás-földbe keveredés miatt. Szóval úgy már nem is olyan olcsó mulatság. Annyiért zúzalék is van szerintem.
Én a sziklákkal azonos kő zúzalékot részesítem előnyben. Azt tapasztaltam nagyon életszerű tud lenni ha a sziklakertben a nagy szikláktől a közepes-kis köveken át az egészen finom szemcsékig folyamatosan van kő. És a csupasz föld nem látszik ki sehol. A sziklás hegyekben is kb. így van ez ha megnézzük.
Továbbá nálam sok a feketerigó, a fenyőkérget nagyon szeretik szétkaparni, a kavicsot nem.
Amint látom nálad mészkő sziklák vannak. Fehér zúzott követ sztem lehet vásárolni az országban általában. Apróbb szemű akár a tüzépről műkő alapanyagként is szóba jöhet, az zsákos kiszerelésben van, könnyen kezelhető. Nagyobb darabok meg a sziklákból kialakíthatók ötkilós kalapács által:-)))