Köszönöm szépen.Mivel kezdő növénytartó vagyok,így minden nap átvizsgálom őket,nézegetem a földet,h kell e víz,aggódom,h nehogy elpusztuljanak.Szüleim,meg párom azzal piszkál,h minek nekem növény,állandóan kinyírom őket... :( Első növényem egy schefflera,most nyüglődik,mert túllocsoltam,és alig van rajta levél... :( Ez is elszomorított,ezért vettem könyvet,bújom a netet,h mit hogyan kell gondozni.De ezekszerint hallgassak a szívemre!
Anyósomtól kaptam két éve egy hatalmas főnixet,alig foglalkoztam vele,néha meglocsoltam,olyan szép volt.Erre tavasszal (április-május) kitettem levegőzni,na most vagy megfázott,v nem volt hozzászokva a naphoz,de elpusztult.Nagyon megsirattam,anyósomnak meg magyarázkodhattam,h mit csináltam vele!Szóval nincsenek pozitív tapasztalataim a gondozással.Most igyekszem mindent bepótolni!Remélem nem rontok el semmit.Minden virágomról külön csináltam jegyzetet,h melyiket mikor kell locsolni,tápozni,nehogy túl- v alullocsoljam.
Az,h kitegyem őket a napra,úgy gondoltad,h a délelőtti,v a délutánira,mikor nem süt olyan erősen,igaz?!Vagy inkább úgy,h ne érje nap,csak árnyék? Vagy szűrtárnyék?!
Mennyi idő múlva lesz 2 méteres? Kb? Úgy értem,h milyen gyorsan nőnek? Az Areca is,és a dracaena is? Azt olvastam :),h lassan,4-5 év.
Köszi mindent.Ha van még vmi tanácsod,szivesen veszem.
Szép napot.Ili