karibaba Creative Commons License 2009.08.25 0 0 2420

Ez igen, Nino-bátyám! Csodaszépek ezek a barackok! Sárgahúsú vagy fehérhúsú fajta? Vajon milyen magoncok lehetnek ezek? Suncrest? Redhaven? Champion?

Az otthoni mailcímünkre tudnál küldeni egy mobil-elérhetôséget, hogy fel tudjalak hívni, ha sikerülne meglátogatnom? (doczine.tunde@zelkanet.hu)

Esetleg megtoldhatnád még egy rövid fajtaismertetôvel is, vagy ha mindet nem is sorolod fel, akkor a legígéretesebbeket -nagy kedvenceidet- "bemutathatnád"....

Az idén én is méricskéltem a barackokat, a legnagyobb egy júliusi példány volt (én Early Redhavennek tippelem) 348 grammal. A Redhaven (2 éves fácska) legnagyobbja 270 grammos (igaz az a 20 szem, ami termett nagyon egységes volt, 220-270 gramm között) a Suncrest 325 grammal második lett és egy 310-es Champion lett a harmadik. :o)

Az idei ôszibarack-terméssel különben elégedett vagyok, de a júliusi dömping után (6-7 fa is egyszerre érett, nem elhúzódva, mint korábban) gyakorlatilag csak kóstolgatni-való maradt augusztusra......(ami még érdekes, a Redhavenem aug.15-e után kezdett érni, pedig ez -kivételesen- faiskolai oltvány.)

Jövôre -az itt olvasottak alapján- kicsit megpróbálom ráncbaszedni a fáimat (jobban mondva már most ôsszel nekilátok), mert az utóbbi 2 évben nem sok idôm volt velük foglalkozni. Rájuk férne egy kis tuning! :o)))