Én hoztam gazdaságos csomagolást magamnak, de kimérősen nagyon gusztusos és különleges kávék is vannak, nyilván a brazil vonal miatt. A reptéren vannak külön ilyen boltok, ahol kávé, bor, sajt meg méz van, így nem kellemetlen felvinni a gépre. Sajtokban is nagyon jók.
Ami viszont még érdekes: gyógyteából is nagy a választék, én azt mindig egy halommal hozok, ajándékba is. Nem tudom mi az oka meg a magyarázata (arab hatás??), de még a nagy márkák is külön gyógynövény termékekkel nyomják, és a legeldugottabb tengerparti kocsmában is lehet egy jó kis citromfűteát (cidreira) vagy verbenat inni. Először nagyon meglepődtem, azóta meg visszasírom itthon, hogy még gyümölcsteát is ritkán lehet presszókban kapni.
Az utikönyvek nem írják, de nekem még az indiai kaja volt kint nagy élmény, 3-4 eur-ért olyan finomat és gusztusosat lehet enni, amit itthon még a legdrágábbakban sem. (arról nem is beszélve, h olyan kulturáltan csinálják, hogy külön fűszermentes gyerekmenü is van mindenütt így családon belül nem konfliktus, ha valaki nem szereti).