Zászlóteszt
Mielőtt az Alkotmánybírósághoz fordultam volna, három helyen: egy alföldi, egy dunántúli, valamint egy budapesti stadionnál ún. "zászlótesztet" végeztünk.
A következő nemzetek zászlóival kívántunk belépni a stadionokba: USA, Románia, Izrael, Szlovákia, valamint Árpád-házi, illetve Nagy-Magyarország transzparens. Mindenhol "beengedték" az idegen nemzetek zászlóit, csak az Árpád-házi zászlót és a Nagy-Magyarországot NEM! A két vidéki stadionnál a rendőrök és a rendezők közölték: nekik ki van adva parancsba, hogy az Árpád-házi zászlót és a Nagy-Magyarország transzparenst nem engedhetik be a nézőtérre. Azonban ha otthagyjuk náluk megőrzésre a "jelképeinket", akkor azok nélkül megtekinthetjük a mérkőzést. (A mérkőzések után visszakaptuk szent ereklyéinket.)
Nem így történt Budapesten. Mikor már minden idegen zászló bent volt, az Árpád-házi zászlóval és a Nagy-Magyarország transzparenssel mi is elindultunk a bejárat felé. Ám itt nagyon elkötelezett rendőrök és rendezők voltak. Engem felszólítás nélkül hátbavertek, mivel nálam volt az Árpád-házi zászló. Két rendőr éktelenül trágár módon szidalmazott. Minden második szavukban a fasiszta szó szerepelt. Közöltem, hogy ez a zászló nem fasiszta, hanem történelmi magyar zászló, az Ápád-házi királyok zászlaja volt. Az Árpád-házi királyoknak semmi közük sem volt Benito Mussolinihez, a fasizmus atyjához. Évszázadok választották el őket egymástól!
Erre üvöltözni kezdtek a rendőrök:
- Kuss, ne oktass, ne oktass minket, te fasiszta! Két rendőr teljesen begerjedt, és ordítozva úgy döntött, hogy ezek után bevisznek az előzetesbe. Ekkor egy rendező odajött hozzám, és normális hangon közölte:
- Uram! Legyen szíves, távozzon innen a zászlajával, mielőtt bevinnék a rendőrök a "kóterbe".
Elhagytam a helyszínt, és már csak azt láttam, hogy az egyetemista srác fut két rendőr előtt, lobogtatva a Nagy-Magyaroroszág transzparenst. Szerencsére nem érték utol, és minő furcsa, elfelejtettek utána lőni.
Az MLSZ alelnöke csürhének nevezte a magyar érzelmű szurkolókat. Mi erre ne legyünk érzékenyek?
Ezek után azt kell mondanom, hogy az MLSZ elnöksége szellemi vagonlakók gyülekezete! Teljes mértékben, személyesen is meggyőződtem aról, hogy jól határoztam: ezek után az Alkotmánybírósághoz fogok fordulni (amit már meg is tettem). Ezen törvénysértő, nemzetellenes gyakorlat megszüntetése érdekében!
Botyánszki György, az FTC Békés megyei Baráti Kör elnöke, a Zöld Sas Lovagrend nagymestere