somnan Creative Commons License 2009.08.18 0 0 172

Sziasztok!

Szükségem volna segítségre, tanácsokra.

1,5 éve használok egy Leo 125 SP-t a 2003asok közül. Az utóbbi fél évben (tavaszi beüzemelést követően) arra lettem figyelmes, hogy eddig a 95 kilommal olyan 100at ment síkon ami ennek a Rotax motornak teljesen ok.

Nos tehát fél éve azt kezdte hogy max 90 eket kezdett el menni, és kilencvennél olyat produkált, hogy éreztem hogy gyorsulna, de mintha valamiért mindíg megtorpant volna. Aztán olaj, levegő-, olajszűrő, gyertya csere, karbi pucolás, ékszíj csere. Aztán volt egy balesetem, miután el kellett vinnem szervízbe, elvileg a motornak semmi baja nem lett, csak karosszéria. Kihoztam a szervízből (ahol mondtam, hogy azért nézzék meg hogy mi lehet) aminek az lett az eredménye, hogy most max 75 a vége és ott ugyan azt a jelenséget produkálja, hogy megtorpan, nem gyorsul tovább, és magas fordulaton pörög. Eddig olyan 60-70 körül érezhető volt, mintha "váltott" volna egyet és egy alacsonyabb fordulaton egy 90 es kényelmes utazó sebességgel lehetett haladni vele. Most érzem hogy szenved amotor és nem megy.

Ezek a tüneteim vannak, kérlek titeket, ha már tapasztaltatok hasonlót, vagy volt dolgotok ilyennel akkor adjatok tanácsot, hogy merre induljak el! Az a baj hogy a szervízben sem tudnék igazán mit mondani, hogy mi a baja, és félek , hogy otthagyok súlyos tízezreket, eredmény pedig semmi...

Előre is köszönöm!

Üdv

SomNan