krobi75 Creative Commons License 2009.08.18 0 0 482
PUTYI73!
Zöldfülüként válszolok, hiszen csupán áprilistól foglalkozok banánokkal. Nos, én ez év márciusában vásároltam(Starkl) a banánjaimat, akkor 20cm -sek voltak. Átültettem nagyobb cserépbe, mondván, hogy egy évig abban fognak lenni egy félárnyékos teraszon és csak jövőre teszem ki a végleges helyükre. De aztán a gyökérképződésük olyan erős volt, hogy 2hét alatt az új földlabdát is teljesen átszőtték! Ezért áprilisban kiültettem a ház szélvédett déli oldalára, ahol egész nap tűzi a nap. Aztán jöttek a tiedhez hasonló tünetek. (Majd képekkel is illusztrálni fogom!) Szerintem egyértelmű napégés! Én csináltam nekik árnyékolást, hogy szűrt fényt kapjanak, de ma már azt mondom, hogy szinte felesleges volt. Mivel ezek a csemeték a kertészetben napot nem nagyon látnak, szinte elkerülhetetlen a napégés, ha csak nem szép lassan szoktatod hozzá. Nekem szerencsém lett, mindegyik növényem túlélte és mára kész erdő lett belőlük. :o) A legújabb levelek már 1méter hosszúak és 50cm szélesek. Ma megszámoltam, eddig 17db sarj bújt ki, amik között némelyik már elérte a 60cm-es magasságot. Itt viszont tapasztalt basjoo tulajdonosok válaszát kérem szépen! A kérdésem, hogy nem lesz ez így túl zsúfolt? Ha igen, a sarjakat mikor célszerű leválasztani? Mert nem szeretném, ha az anyanövényeknek baja esne! Előre is köszi mindenkinek!
Íme a képek:
Napégés tünetei
Kiültetés után
Mai állapot_1
Mai állapot_2
Előzmény: PUTYI73 (464)