Sziasztok!
Én még a nyár elején vásároltam egy sárga-piros sétányrózsát. Annyira megtetszett, hogy rögtön utána vettem még egy ugyanolyat (féltem, hogy esetleg nem gondozom jól, és elpusztul), és még egy fehéret is. Sajnos csak egy kisebb erkélyem van, így nem is ültettem át őket nagyobb cserépbe.
Ma láttam sárgát, és egy sárga-lila átmenetest, gyönyörűek voltak, de már nem mertem megvenni, mivel nyár vége van.
Kezdő kertész vagyok, nem igazán kísérleteztem még virágokkal. Végigolvastam a topikot, és nagyon fellelkesültem. Szeretnék én is kis fácskákat nevelni a sétányrózsáimból. Nem tudom, időben vagyok-e még, vagy próbáljam őket átteleltetni, és csak tavasszal vágjam vissza az alsó ágakat? Eddig nem igazán vágtam vissza a szárakat, csak az elszáradt virágokat vágtam le (azt hiszem, a magok a virágok helyén megmaradt tokokon fejlődtek volna, de én azokat is levágtam eddig.) Ha fát akarok kialakítani, átültessem őket még most nagyobb cserépbe, vagy elég a teleltetés után, tavasszal? Általános virágföld megfelel az ültetéshez?
Láttam a képeken, hogy valakinek 4 éves növényei is vannak, amik ráadásul gyönyörű fácskák. (Nem is gondoltam, hogy ilyen vastag száruk lesz!) Kb. mennyi ideig élhetnek ezek a növények? Érdemes minden évben új hajtásokat gyökereztetni, és újra kezdeni a fák kialakítását? Azt írtátok, hogy kb. 2 levélpárral rendelkező hajtást kell gyökereztetni, az nem baj, ha bimbós? A virágaim most tele vannak még bimbókkal, nem nagyon találok bimbó nélküli hajtásokat.
Próbált már meg valaki magról ültetni?
Hú, azt hiszem, túl sok kérdést tettem fel egyszerre, de annyira kezdő vagyok, hogy nekem még ilyen szájbarágósan kell elmagyarázni a növénygondozást, nehogy megöljem a szép virágokat.
Előre is köszönöm, ha valaki válaszol!
Szép napot mindenkinek!
=:o)