waters Creative Commons License 2009.08.16 0 0 145

lángolón:

Eztán nagy váltás, mivel érkezett a Sziget egyik titkos favoritja, az Editors. A dark-közeli zenekar fellépését kicsit megölte az időjárás, az épp kitűző napsütésben nem lehet rendesen mélyérzésűnek lenni sajnos. Viszont ettől függetlenül is egy remek koncertnek lehetett tanúja a meglepően alacsony létszámú közönség. Igazi egyszemélyes zenekarról lévén szó, Tom Smith énekes/gitáros/billentyűs vitte a hátán a show-t, voltaképpen hiba nélkül. A faszi kicsit olyan, mint Chris Martin egy kiadós heroinkúra után, kicsit mintha mindig szét lenne esve. Imádnivaló tulajdonsága, hogy nem spanolt a közönséggel, nem tanulta meg, hogy szijásztok, hanem azt tette a zenekarával, amiért odatántorogtam színpad elé: zenél. Ráadásul jól. Az Editors azért fasza, mert azonnal ható slágereket tudnak gyártani, pár daluk kifejezetten felejthetetlen, és mivel sokat játszottak a szeptemberben megjelenő harmadik lemezről is, ezért előre ki tudom jeleni, hogy ez nem fog változni. A britek bemutatták, hogy még szerdán mit kellett volna csinálnia a White Liesnak. Mivel a megszólalás sem hagyott maga után kívánnivalót, csak azért nem ez az idei Sziget legjobb koncertje, mert a meleg tényleg tönkrevágta a kellő átszellemülést. Annak az üzenetnek a miértjét így is megértem, amit az egyik feltartott tábla sugallt Smithnek: "I would be gay for you." (fá)