Szia!
Ott kezdeném,hogy csak nézünk,de nem látunk...ugyanis a HŐCSERÉLŐT már feltalálták,és használják réges-régen...Neked, sztem pont erre van szügséged!
Az egész annyi,hogy a sűrítőből kilépő levegőt oda vezeted,amit hűteni akarsz! Az elvont hő felmelegíti a tűztérbe belépő levegőt,és kevesebb tüzelőanyag kell,+megoldva a hűtés.Persze ez csak leírva ilyen egyszerű,ugyanis a hőcserélőt a munkaturbina után szokták elhelyezni,mert másként lerontja a körfolyamatot.Nálad nemhiszem hogy ez komoly problémát okozna...
A Kapston is hőcserélős,ezért lehetséges a 280 fok TOT! Valahol van róla szép nagy metszeti képem,megkeresem igérem! Ott nincs külön munkaturbina,direktre van rátéve a generátor,ami 90000-et fordul...Házilag lehetetlen kivitelezni szerintem.
Marad a szabadturbina. Ehhez kéne egy 12-13cm átmérőjű radiál(centripetál) turbina,az sem baj ha megvan a csigaház,és a csapágyház,meg kéne hozzá jó nagy áttétel.Saccom szerint 1:7-1:10 körüli.Én ezt nemtom kiszámolni,ahhoz én nagyon kevés vagyok...Generátor,akku,inverter.
A 3 bar-t felejsd el,egy turbóval nem fog menni.A 2 talán,de Rába turbóval az is húzós!