4kkm52jc Creative Commons License 2009.08.16 0 0 961
Sziasztok!

Az egész sztori előröl.

Először elgázosításban gondolkodtam és próbáltam is, de a száraznak tűnő szalmából is csorgott a víz. Utána jött, hogy fluid ágyas kazánt készítek. Kis méret nagy teljesítmény, szuper. A tűztérben nagy nyomást "3 bar"-t szeretnék csinálni. Első lépésben beált a négyhengeres csillag kompresszor, nemjó. A második lépés az volt, hogy kollegámat elküldtem Kecskemétre és mire hazaért beált a turbó. Amikor a kezembe vettem gondoltam ez a megoldás. Elkezdtem keresgetni aztán rájöttem már mások is csinálják. Tehát nyomásos égetés, a nyomáshoz szükséges energiát az égés biztosítja. Aztán a kanadai csávó még áramot is termel! Ez kell nekem! Így kerültem Xplod modellturbinás topikjába.
Feltett szándékom, hogy kis háztartási méretben is elkészítem és szeretném bemutatni aki kíváncsi rá, mert ha.......(és most nem politizálok).....

Egyébként Martfűi vagyok a masina Tiszaföldváron van.

A berendezés egyébként az elgázosítás elvén működik. Az apró szalmadarabok azonnal kigázosodnak a gáz begyúlad, magával ragadja a még izzó részeket, melyek az alsó pernyefogóban még kiizzanak.

A direkt eltüzelem és csinálok belőle gőzt majd turbina és áram. A jelenleg 31 hatóság által ellenőrzött telepre nem kívánom még a kazánfelügyeletenergiahatóság és társait rászabadítani. Ezt a projektet végigcsinálom. Abban segítsetek, hogy lehet áramot produkálni, hogy méretezzem a turbinát. A Capstonról tudtok valamit? Milyen az áramfejlesztője, mekkora aturbina lapát, milyen nyomáson kellene üzemeltetni a berendezést.

Ezúton kérdezném a topik gazdát zavarja-e az alapötlettől való eltérés?

Kellemes pihenést RZ