4kkm52jc Creative Commons License 2009.08.16 0 0 951
Sziasztok!

Túl a próbán, ami nem volt túl sikeres, de eredményes volt.
Sajnos az elvemmel nem törődve (egy módosítás utána próba), több módosítást hajtottunk végre és a próba kevéssé volt sikeres.
Az eredmény: az apríték betáplálását egy 160 cm hosszú csigával végeztük. A csiga passzosan jár a csőben, de nem szorul. A fordulatszámot a beépített szabályzóval állítható. A jelenlegi nyomásnál nem volt füstgáz visszaáramlás. A csiga a csőben nem ér végig, hogy egy kis dugó alakulhasson ki a végén.
A kazáncsőbe egy levegő elosztó lemezt raktam, ami a levegő elosztásán kívül a szalmát ismegfogta. A levegő elosztó lemez egy a 400-as kazáncsőbe berakott 360 mm átmérőjű 330 magas gyűrű, a gyűrű tetején egy 50-es karima, külső átmérője 390mm. Azt akartam elérni, hogy a tüzelőanyag véletlenül se tömíthesse el a levegő bevezetőket, ez sikerült, bele se tudtuk tölteni tőle.
A pernyével kapcsolatos felvetésetek teljesen jogos. A pernyét a talplemez alatt lévő 1080 mm átmérőjű 1300 magas tartályból alakítottuk ki és a nagy siettségben próba, próba, próba, nem rakattam rá elegendő nagyságúfüstgáz kivezető nyílást és a folytás így jelentős volt.

Módosítások hétfőn:
-tűztérre nézőablak
-begyújtáshoz, kazán fölmelegítéshez
-pernyefogóra normális nyílás

Küldöm a képeket, Üdv mindenkinek!A 14 kezes automata gép