Manithou Creative Commons License 2009.08.14 0 0 topiknyitó

Tegnap (2009.08.13.) vett a barátom egy ilyet az INTERSPAR-ban (akciósan 134000.-). Paraméterei: Linux Graphic oprendszer, Athlon 64x2 QL64 proci, 3 GB RAM, 250 GB HDD, ATI R 512MB VGA.

Nagy boldogan haza vittük de az első indítás után oda is lett az öröm.

Előre bocsátom, hogy nem ismerem a Linuxot, tehát elképzelhető, hogy én voltam a láma. Ezért vagyok itt, hogy kiderüljön, hol a bibi. Tehát:

A bootolás során lefutott előttem párszáz sor szöveg kb. 30 másodperc alatt, majd egy DOS felületre hasonlító oldalon megállt minden. Mintha valami hozzáférési kódot akart volna.

Ekkor még nem nagyon estem kétségbe, mert úgy is Windows-t akartunk rátenni. Elő a telepítőt és hajrá. A telepítés látszólag elindult, megtörténtek a hardverösszetevők vizsgálatai, majd kék háttéren fehér betűkkel kiírta, hogy "probléma lépett fel és a gép sérülésének megelőzése érdekében a telepítést megszakította. Ha először látom ezt az oldalt blablablablablabla... távolítsam el a frissen telepített lemezmeghajtót" stb.

Itt még nem adtam fel. Van egy DVD-m amiről elvileg tök üres vinyó mellett is bebootol az XP vagy a PArtition Magic. Szépen megszüntettem, majd újra partícionáltam és megformáztam NTFS-re a vinyót, bízva abba, hogy innentől nem lesz gond, de ugyan az a kék ablak lett az eredmény. :-(( Még a DVD-ről futtatható XP sem indult el. Ott állt meg amikor a logo alatt töltögetődik a kék bitkolbász. Na a kolbi üresen megjelent, de nem töltött bele semmit (ott feküdt szegénykém fehéren).

Próbáltam telepíteni WIN 98-tól a 64bites Vistáig mindent. Az eredmény mindig ugyanaz.

Mi lehet a baj? Lehet-e valami harver hiba vagy én bénázok el valamit? Nincs nagy szakértelmem. Partíciókat törölni, létrehozni, megformálni, Windowst telepíteni tudok (eddig tudtam).