Törölt nick Creative Commons License 2009.08.13 0 0 2010
>>Egy roma ember valóban nehezen talál munkát, de otthon miért nem tartják meg a tisztaságot és a rendet?

A kulcs az igény.
Korábban tévesen hittük, hogy a kulcs az emberi nemesség lenne és elég megtanítani, aztán csinálni fogja.

Nálunk ezért is van ez a csatazaj, mert a szociális hálón keresztül kitolt,( többség által igazságtalanul soknak tartott pénzek) fogyasztási igényeknek ágyaznak meg, ami jó, mert előbb-utóbb munkával elégítik ki, csak addig nehezen vezet az út.

>>A cigányvezetőknek miért nincs épkézláb javaslatuk?

A többségük buta megélhetési, a kisebbség pedig érti, hogy a szerkezetbe kell kialakítani a kényszerítéseket, de hát ezeket a kényszerítéseket nem igazán lehet jól eladni.

>>Egy kivétellel nem ismertem rendes cigányt

Magyarországon jobb a helyzet, van egy elég széles réteg, amelyik a többség mintája alapján szervezi az életét, azok szinte mind 'rendes cigányok'. Nekem sok ilyen ismerősöm volt/van és tulajdonképpen őket magyarnak tekintem.
Nekem gyermekkoromból vannak olyan élményeim, hogy az echte sváb, zsidó család is élt olyan körülmények között mint a cigányok: két részes fa, fakilincses ajtó, roskadozó vályogház, benti rakott tűzhely füstje, egy ágyban heten, tartalmatlan rossz ételek, legyek,a sarokban fejt kecske teje, hogy én, a kőházban lakó, jó ruhákban járó kisgyerek soha sem akartam bemenni hozzájuk a szüleimmel.
Kicsivel később szédületes fejlődésnek indult mindkét család, mára a társadalmi elít megbecsült tagjai.
Előzmény: Demokrapia (2005)