Tudom én hozzátok képest kicsiben nyomom,de azért én is leírom a saját tapasztalatom.Én a felesleget szoktam elsózni,az őszit ,kajszit a munkahelyemen az alma+körtét meg + a rokonok ismerősök között.A kajszim vmivel a piaci ár alatt simán elmegy/ill ment volna ,ha az idén a nagy része nem ohad le.Asszem jövőre szakítok a minimális növényvédelemmel és egy kicsi komolyabban rámegyek,mert így nem sok értelme van.../Az őszinek úgy állítom be az árát,hogy amikor még drága a boltokban az enyém jóval olcsóbbnak tűnik/150-180 ért nyomtam/ aztán amikor ott olcsóbb lesz...én nem csökkentem az árat.Nos a barackom így is elfogyott,sőt nem tudok /egyelőre / annyit bevinni amennyire igény lenne...és jó azt hallani,hogy milyen finom az enyém,meg hogy két pofára zabálják,sőt olyan is volt már aki befőzni vitte...aztán nemhogy a telet,de még az őszt sem érte meg a befőtt...mert megették.Talán 1 olyan /mert idióta mindenhol van/ volt,aki megjegyezte,hogy hát az xyz boltban már olcsóbb,ennyi+ennyi én meg tartom az árat...én meg,igazad van akkor vegyél ott...te eszed a szart,mert neked az is jó...végül is a pénzéért mindenki azt vesz amit akar...én meg alig várom,hogy a kis fáim megnőjenek,mert nálam sokkal több a kereslet ,mint a kínálat.Ja igen /a postán dolgozom egyébként/...a marketing....az egyik mobilos kolléga,aki rendszeresen vesz tőlem barackot,mondta,hogy amikor vitte a postakocsiban a barackot haza /mert útba esett neki/,ahogy megállt házaknál és szolgálta ki az ügyfeleket,sokan szimatoltak,hogy mi ez a jó kis illat,hát őszibarack,hangzott a válasz,...és eladó ? -a kérdés.Szóval felvetette,ha lesz több eladó akkor besegít a terítésben.Elég lesz a műszerfalra néhány mintát kirakni,ill egy db papírra kiirni,hogy őbarack rendelhető...ja és ez faluhelyen,ahol elvileg megtermelhető lenne,de sokan nem tudnak v. nem is akarnak vele foglalkozni.
Szóval ahogy öregszenek ki az ilyen lököttek mint én is /vagy elmegy a kedvük a gyümitermesztéstől/ úgy nő a piacom...sajnálom,hogy nem vagyok 20 évvel fiatalabb...
Na persze a sikeres eladáshoz az is kell,hogy én nem próbálom a szart is eladni,ha kell én az utolsó pillanatban ,amikor már a vevő kezében van a szatyor,akkor is kiveszem a kis hibás gyümit,bár volt olyan is aki ezért lecseszett,mondván,hogy a bolti sem szebb,de én mondtam neki,hogy én nem bolti/multi/mércével mérek-talán ezért sem gazdagodok meg ebből...de mindenképpen jobban érzem magam...és nekem ez is fontos...lehet,hogy maradi v. bolond vagyok,de ...