job1 Creative Commons License 2009.08.12 0 0 10735
Megelégeltem, hogy az 1,6os Octi I.esemmel alig tudok közlekedni a nem szilárdburkolatos utakon!

Tegnapelőtt, majdnem vízszintes földúton, hangsúlyozom, vízszintes úton, egyszercsak 3 db. kisebb sziklakő az olajteknőmnek csapódott, s meg is történt a baj: 5 mm-es repedés, kb. 3 mm-es bemélyedéssel!

Nem volt semmi leszedni otthon a teknőt, főleg a kuplungszerkezethez közeli 3 db. függőleges csavarok egyikét, amely szemből nézet pont a kuplung-blokk takarásában van! dupla-csuklós kulccsal sikerült csak, 3-4 órás késéssel lebontani az utolsó csavart.

A hegesztés helyett, hál'Istennek megúsztam a sima házi javítással, POxIPOL 2 komponenű ragasztó, pár órás kötés, s utána a teknő ismételten végzi a dolgát!

A kérdésem, amiért írok is: vmikor mintha neten is szerepelt motor-alsóvédő lemezgyártó cég vhol BP szélében.
Tudtok róla? Esetleg vkinek tapasztalata, netán létezik gyári megoldás erre?

Megjegyzem, 2.tulajként ma tűnt fel, az olajteknő alatt nincs semmi műanyag borítás sem, holott a szűrő alatt lévő műanyag porvédő, ill. az ékszíj, váltó végét borító műanyag-hármas további felfogató lyukakat tartalmaz, igaz, ezen jukaknál nincs rögzítő fémlemezke. Gyárilag így van-e, sem, nem tudom.

lényeg, idegesít, hogy szüleim kövezett utcájában félve közlekedhetek!