"ha a 41-es újra 100-as lesz"
Hát igen. A minap vonatoztam egyet, Bp (6:10) - Szhely (9:13) - Szentlőrinc (13:02)-Dombóvár (14 órás pók)- stb útvonalon.
A "zalaszentiváni pók" kissé meghiusult. Ott volt ugyan a Zeg-Bp gyors, kb 15 utassal, de Budapest felől - nyilván csupán a vonatpótlózás miatt - késett a zegi gyors, és a jócskán késett Pécs-Szhely gyorsot is Bucsuszentlászlón kaptuk szembe, úgy, hogy még mi vártunk rá. Így egy "kicsit" sérült a "Nagykanizsa-Veszprém tengely"...
Na de amiért belekezdtem: Gyékényesen 11 óra után pár perccel voltunk, késve 12 percet. Miután kihúztunk, indult a sebes Kecskemétre, a 41-esen. Na, jókora kerülővel, szép laza szentlőrinci átszállással is előbb értem volna személyvonattal Dombóvárra, mintha a 41-esen mentem volna. Ez már-már ontipiccá teszi ezt a vonalat.
Mellesleg indulóban 4 utas volt ezen a délkörön, azok is mind a Szhely-Pécs vonatról szálltak át.
S ha már mellékvonal: a Barcsról Pécsre 12:07 helyett, a gyors után állomástávolságra, kb. 12:20-kor induló 3 kocsis BZ-n indulóban 6 utas volt, és Darányig azok is csak fogytak...