Az áttelelő saláta bírja a fagyot, fóliában attól nem lesz baja. Télen leszárad a levelek egy része, de tavasszal korán fejesedik. Nansent szoktam vetni, az bevált. Eddig szeptemberben vetettem, az ősszel még kicsi, tavasszal szedhető. Talán ilyenkor vetve tél elején is jó lesz. Elszórt magból van már elég sok növénykénk, majd szétültetgetem őket, ezeket szabadba, ott is meg szokott maradni.
A faggyal nem, de a peronoszpórával viszont szokott gondom lenni, sokszor a növények 2/3-a tönkremegy tavaszig. Nálunk ez nem nagy baj, ketten vagyunk rá, ráhagyással ültetem, és ha mégsem megy sok tönkre, elajándékozzuk a fölösleget. Eladásra valahogy célszerű védekezni.
Én is szoktam ilyenkor retket vetni, Húsvéti rózsát, de valószínűleg minden hónapos retek jó. Nálunk fátyolfólia alatt szokott lenni, ha erősebb fagyok várhatók, rájuk dobok még egy réteget. Így -5 alatti hőmérsékletet is kibírnak, emlékeim szerint talán -8-ig. A rendes fóliában esetleg pluszban fátyolfóliával takarva szerintem december elejéig szedhető.
Én hét végén tervezem elvetni a rózsaszín retket, még előbb ki kell szedni a magról vetett hagymákat onnan. Szigorúan takarva lesz fátyolfóliával már kelés utántól, különben nálunk ehetetlenül kukacos lesz.