Mr Spock Creative Commons License 2009.08.10 0 0 43886
Egy ilyen jellegű hiedelmet pedig sem racionális érvekkel, sem a puszta tényekkel nem lehet eloszlatni.

Egy valamivel el lehetne oszlatni minden hiedelmet: az eredeti szuletesi anyakonyvi kivonat bemutatasaval. Kesz. Az egesznek ott vege lenne.

Ez a vita teljesen nevetseges, tobb okbol is. Az amerikai alkotmanyban mindossze 2 darab feltetel van ahhoz, hogy valaki az elnok legyen:

1. Minimum 35 ev eletkor
2. Amerikai szuletes (natural born citizen).

Nem kell iskolazottsag, nincs intelligencia teszt, nincs semmifele mas kondicio.
A fenti kettot EGY darab papirral, ami EGY oldalnyi anyag bizonyithato. Ennek a nem bemutatasara nincs semmifele racionalis kifogas.

Amikor en folyamodtam orvosi mukodesi engedelyert Tennessee allamban, akkor a kovetkezoket kellett bemutatnom:

1. Az eredeti magyar diplomamat. Nem a fényképét, hanem az eredetit. Kezzel oda kellett vinnem a bizottsag ele es bemutatnom, hivatalos, pecsetes forditassal (hiszen latinul van irva).

2. Az egyetemi leckekonyvemet, hivatalos forditassal (ott nem kellett az eredeti, a fenykepet elfogadtak).

3. Az eredeti szuletesi anyakonyvem fenykepet, hivatalos forditassal.

4. Minden korhazbol ahol valaha dolgoztam, hivatalos papirt, hogy semmi problemam nem volt.

5. Minden allambol ahol engedelyem volt, hivatalos papirt hogy semmi problemam nem volt.

6. Minden biztosito tarsasagtol ahol valaha biztositva voltam, papirt hogy nem voltam beperelve.

4-5-6-nal nem volt elegendo, ha volt ilyen papirom amikor egy elozo allamban folyamodtam engedelyert. Az sem, hogy azokban az allamokban mindezen at kellett mennem, es kaptam mukodesi engedelyt.

Sok minden mast is, de a fenti eleg kell hogy legyen annak a megertesehez, hogy ha mindezt elvarjak egy utszeli orvostol, es mindezt kotelezo bemutatni, miert meglepo az, hogy ha az USA elnoketol elvarjak annak az EGY papirnak a bemutatasat? Tehat itt akarki porgetheti a szot, en teljesen megertem azokat, akiknek gyanus hogy Obama nem hajlando ezt bemutatni. Teljesen fuggetlenul attol hogy tenyleg amerikai allampolgar vagy sem. Tovabba.......

Kepzeld el a kovetkezo szituaciot: elkap a rendor gyorshajtasert. Keri a jogsidat. Mire te atnyujtasz egy papirt amit te irtal, amiben "buntetojogi felelosseged tudataban" kijelented, hogy van jogsid, es es ez a sorozatszama, stb. Mire a rendor felhabordik, nem fogadja el, es keri a jogsidat. Mire elohuzol egy masik papirt, amiben valamifele hivatalos szemely legepelve kijelenti, hogy igenis latta a jogsidat, es ez es ez a szama, es a tobbi szukseges adat is ott van. Szerinted el fogja fogadni a rendor? Erted az analogiat? Ha nem, ez az a ket papir amit Obama produkalt az eredeti szuletesi anyakonyvi kivonata helyett. Az utobbit amit valamifele ismeretlen burokrata produkalt a Hawaii irodaban.

Leven elismerten nem amerikai apa, 18 even aluli amerikai anya, semmifele mas torveny nem vonatkozna Obamara, ami kivetelle teszi, es akkor is amerikai allampolgar lenne ha az eszaki sarkon szuletett volna (mert vannak ilyen torvenyes szituaciok). Mint ahogy McCain sem amerikai foldon szuletett, de minden vita nelkul produkalt minden papirt ami bizonyitotta, hogy amerikai allampolgarnak szamit.

Mindez miert valt lehetsegesse:
Azert, mert eddigi precedens hianyaban, annak ellenere hogy ez a 2 feltetel benne van az amerikai alkotmanyban, soha nem lettek torvenyek letrehozva, ami mindezt legalis folyamatta nyilvanitja, es leirja, hogy kinek, hogyan, mikor van joga ahhoz, hogy kotelezove tegye ennek az ellenorzeset. Marpedig minden alkotmanyos tetelt torvenyek tucatjai tamasztjak ala, teszik specifikussa.

Előzmény: Kobzar (43880)