Szevasztok!
Rég nem írtam, de most van miről.
Először is. A közfalak terhelhetősége m2-ént 70 kg a Zsolt tájékoztatása szerint. Gipszkartonhoz való tiplivel el kell bírnia egy megpakolt polcot.
Másodszor. Én úgy olvastam, hogy új építésű, első lakás vételekor nincs illeték. Persze lehet, hogy ez is megváltozott, nem lepne meg!
Harmadszor. A DIGI tv-ről sok jót hallottam, de nálam most T-Home-s van. A három szolgáltatás együtt 1 év hűségnyilatkozattal úgy 6500 Ft körül van, persze ez változhat a megrendelt programcsomagtól függően. De nem kell külön modem a készülékekhez. A második tv bekötésért egy minimális szerelési díjat számoltak fel, és itt max. 3 készüléket lehet rákötni lakásonként, mert a hállózat nem bír el többet. Hogy ez mit jelent azt nem tudom.
Végül. Redönyt szeretnék én is rakni. A három ablakra és az erkélyajtóra fehér műanyagból, lehúzható szunyoghállóval 185 - 210 ezer között adtak árajánlatot szereléssel együtt. Ha többen rendelnénk ezt biztos lejebb lehetne nyomni, és legalább egyformák lennének! Az ajtóra nem hiszem, hogy rakatok rácsot, mert annak az árából már rádiófrekvenciás (nem kell vezetékezni!) nyitásérzékelős riasztót is lehet kapni akcióban. A bejárati ajtó egyébként nekem nem tetszik, de ez ízlés kérdése.
Az én lakásomban a parkettát kivéve már kész a burkolás. Szép munkát végeztek!