Az első kudarcok már a magvetésnél jelentkeztek.Lévén,hogy "pár"évvel korosabb vagyok nálad,annyival előbb jött ez a betegség nálam.Akkoriban meg még nem lehe-
tett ilyen könnyen hozzájutni mint manapság.Az elsőket egy karácsonyi kirakodóvásá-
ron vettem -x fokban egy sátorból a Főtéren.Mondanom sem kell,ebből egy sem lett,
mint később megtudtam a gyümölcse és magja is fagyérzékeny.Akkor ismerkedtem meg ezzel a nagyon finom gyümölccsel.
Később már jobb körülmények közt sikerült a magvetés és sok magoncom volt,gyorsan
nőttek és az első télen mindjárt felét elvesztettem.Nem a hideg miatt,mert akkor még
a növényházban 18-20 fokot tartottam.Következő éven azután szépen sorba elmen-
tek a még meglévők,számomra érthetetlen okból.Nem tudtam megfejteni miért.
De ilyen könnyen nem adom fel jelszóval,újabb vetést csináltam és a jól kelt szép
egészséges magoncokat,emlékezetem szerint 3 különféle földkeverékbe ültettem ki.
Már nem tudom mennyit de sokat.Ezek közül 3 db megérte a 2 éves kort,aztán szépen
sorba elmentek ezek is, és megint nem tudom miért.
Tudomásom szerint nem csak én jártam így velük,látod nem igazán dicsekszik senki
szép ,egészséges több éves,uram bocsá,termő fácskával.De őszintén drukkolok,hogy
a te fáid ezt megérjék,de akkor hoznod kell nekem a gyümölcséből,és megismerem ám,
hogy nem boltban vetted-e.szia megyek dolgozni.