A Kiss Csaba volt büfés a "T" ütegben ? Hm. erre nem emlékszem. Többen is voltak büfések. Én egy nagy darab srácra emlékszem, aki veszettül cigizett és idősebbnek nézett ki mint az átlag többiek. Azt hiszem a Benkő Tibor volt. A büfé előtt az ablakoknál, szinte a bejárattal szemben volt egy rex asztal. Igen, középtájon volt egy térelválasztó, harmonikaszerű műanyag dolog, amivel a terem felesleges részét el lehetett különíteni. Mondjuk amikor a "társaság" egy része szokványos hétköznap estéken Tv-t nézett elöl, hátul meg a büfénél társalgási, rex és csocsó élet zajlott. Elől, valami állványon tartottak egy fekete-fehér Tv-t. Volt rajta a Magyar Televízió műsora. (MTV) Nem vagyok benne biztos, hogy a valamikor akkoriban indult 2. csatornát lehetett-e vele fogni. A csocsó vadul forgott, egyes játékos sorok a vad hajsza miatt időnként megfordultak a tengelyen, gonoszul beleavatkozva a játék kimenetelébe. Kialakultak menő párok, voltak híres védő forgatók és híres támadók. A büfé kínálatára elég hézagosan emlékszem. Nápolyi volt, az biztos. Meg jaffa (cukros narancs) szörp, egy 5 literes szódásszifonból nyomott szódával higítva. Akkora sikere volt, hogy a büfés állandóan szódát csinált, csavargatta az 5 szénsavpatront az 5 liter vízhez.
De mit lehetett még ott kapni? Ki emléksziK?
A Mihály Tibor ekkora sakk készségéről nem tudtam. Főleg, hogy rongyá verte fejben a szakaszotok illusztris csapatát. A széntüzelésü vaskályha melegkibocsátási rejtelmeit szakaszonként ismerte 1-2 fő, akik szinte mániákusan gondoskodtak saját körletük melegéről. Ebbe beletartozott a bajtársias szénbeszerzés, gyakorlatilag szénlopás. A napi, hivatalos mennyiség egyáltalán nem volt elég megfelelő komfortos hőérzet kialakításához. A 2. szakaszban Juhász Gyula hv. volt a tűzmester, hatalmas rutinnal a kályhacső vörösre izzitásában, továbbá a megfelelő mennyiségű szén beszerzésében. Hideg téli estéken a laktanya félhomályos és tök sötétjében a szénraktárig settenkedni, feltűnés és zaj nélkül, elkerülve ÜTI-t, ÜTI-H-t, őrséget meg egyéb hivatalos egyenruhást, komoly feladat volt.
72. jan. 1-n otthon voltam, így kimaradtam a Makai féle újév köszöntőből. Szép gesztus volt tőle.
Üdv:
Stewe 71