Irbisz Creative Commons License 2009.08.02 0 0 1369
én is örülnék ha valamelyiket meglelnék, érdekel is a téma, azért olvastam el sok ilyen könyvet, de az "kissé" gyanús h. egy igazi "kriptolényt" sem fedeztek fel, holott ismerelten fajokat, még gerinceseket is, évente többtucatot leírnak. meglelik a verébnyi madarakat, egérnyi emlősöket, de a yetire és társaira nem akadnak rá.
pedig ezek 10-100-szor nagyobbak, hogy-hogy nem lelnek rájuk??

a Nessie meg agyrém, hiába a leghíresebb, előbb valószínűbb Kongóban egy dinoszaurusz v. Szibériában egy mamut, mint Nessie.
Eleve a tó kb. 10-12000 éves, akkor vonult vissza a jég a mai Brit-szigetekről, és egy tengerlakó állat nem költözik be az édesvízbe, még ha lelne is valahogy utat oda, mert az teljesen más szervezetet kíván.
ha mégis bevonult volna egy szaporodóképes populáció, abban a tápanyagszegény vízben többméteres hüllők csoportja nem tud fennmaradni. Skócia éghajlata ma is zord, a vízben igen kevés a halaknak támanyagul szolgáló szervesanyag, szerintem egy 50 kilós harcsának nem elég.
A tüdővel lélegző Nessieket pedig a szörnyvadászok már rég felfedezték volna, figyelték elegen őket az elmúlt évtizedekben :)))
Előzmény: Törölt nick (1364)