Vezso
2009.07.31
|
|
0 0
8476
|
Kicsit OFF-olnék, úgyis pang a topic, de hátha benéztek ide páran. Előkertről lenne szó. Kb. 10%-os lejtőn van a házunk, ráadásul úgy, hogy az út lejt, vagyis az előkertnek is van 10%-os lejtése. Felül a lábazat kb 60cm alul volt vagy 2m. Az alsó végénél feltöltöttem, hogy a lábazat kb 80-90cm lett és nyilván a ház előtt is feltöltöttem kb 60cm szélesen. Ennek az lett az eredménye, hogy a 3m széles előkert az első 1-2m-en csak az úttal párhuzamosan lejt, majd szépen fokozatosan az út felé is el kezd lejteni. Alul sziklakertet csunálok, a kerítésen belül kb 1m szélességben sövényt nevelek. A köztes résszel mit csináljak? Virágokkal beültetni az egészet nem akarom. Nem értek hozzájuk és nem is igen érdekelnek. A hatalmas sziklakert kielégíti a dísznövény és gyógynövény igényeinket. A füvet nem tudom rendesen nyírniegy ilyen részen. A lábazat mellett 60cm széles kavics út készül. Gondoltam leszórom az egészet valamivel (gyöngykavics, kőzúzalék) de gondolom az lesodródna, keveredne a földdel. Talán valóban a gyep lenne a jó megoldás, de azt hogy nyírjam a marha nagy fűnyírómmal? Előre is kösz szépen! |
|