Én 6 teljes napra másra bíztam a növényeim locsolását. Mire hazaértem, az egyik sétányrózsám, egy kisebb bokor, teljesen száraz volt. Egyetlen zöld levél sem volt rajta, csak leszáradt levelek és elszáradt ágvégek. Majdnem sírva fakadtam.
A magyarázkodásban benne volt a 40 fok, meg, hogy biztos leégett a napon... de ez azért sántít, mert a másik, nagyobb, fa termetű bokromnak semmi baja nem lett. Az a gyanúm, hogy a kis bokor nem látszott ki a többi virág közül eléggé, és egy hétig nem kapott vizet. :-(
Nem dobtam rögtön ki, csak lehúztam róla a száraz leveleket, és óvatosan locsolgattam minden nap. És lássatok csodát, hajt ezerrel, tele van zöld levelekkel! Még hogy a meleg... az a szegény egy hétig nem kapott inni!
Off: és tönkrement egy mandevill, egy saját hajtatású hibi (amit azért imádtam, mert megeredt nekem egy tél végi tönkrement nagyból), egy nemrég eldugott leander, a cserepes citromfű, egy kerti azelea, és még egy csomó minden leromlott állapotban van... teljesen el vagyok keseredve.