midnight coder Creative Commons License 2009.07.30 0 0 71
Hoppá ! Én idáig azt hittem, a hazai szocik a jóléti rendszer lebontását azért kezdték meg 2006-ban, mert velejéig gonoszak (lásd mert "mindig rárontanak a nemzetre"), és nem azért, mert megvették őket kilóra.
Kevered állam bácsi lebontását a jóléti rendszer lebontásával. Állam bácsi felszámolása az ha a mindenkori politika elad olyan dolgokat amiket ép ésszel nem adna el. Pl. mert aranytojást tojó tyúk, vagy mert stratégiai ágazat.

A jóléti rendszer leépítése ehhez képest egy másik dolog. Azaz attól hogy állam bácsi Pl. kezére csap a nagyon elpofátlanodó bankoknak, vagy ha megtart bizonyos dolgokat amiket ökörség eladni még nem feltétlenül kell hogy támogassa azokat akik a farkukból akarnak megélni.

Kiknek lenne érdeke a hazai, bolsiktól örökölt jóléti rendszer lebontása olyannyira, hogy ezért lefizették a szocikat ?!
Lófütty. Egyszerűen arról van szó hogy a nagytőkés odamegy a szocihoz és azt mondja hogy van itt ez az ingatlan, ezt szeretném én megvenni, de okosban ha lehet...

Itt egy logikai bakugrást érzek. Egyrészt a nyugati országokban a jóléti rendszer megnyirbálása nem önfelszámolást jelent, hanem pont annak változatlanul hagyása lenne önfelszámolás
Ismét: nem jóléti rendszerről beszélünk hanem szabályozó illetve tulajdonosi szerepről.

Kína meg úgy lett "nagy", hogy magasról lesz*rta azokat a jóléti-humanitárius kötelezettségeket (általános nyugdíjrendszer, általános betegbiztosítás, szociális juttatások, környezetvédelem, munkavédelem stb.), ami miatt Nyugat-Európa (valamint Ausztrália és Új-Zéland) a Föld egyik legélhetőbb helyévé vált,
Ez bizony így van. Meg mindezek mellett lépett pár olyan dolgot mint Pl. hogy nyersanyagot nem vihetsz ki olcsón, terméket igen, meg ezerrel dolgozik az infrastruktúrán, energetikán, van egy rakás állami vállalat amik szépen működnek is - úgy látszik ott az állam annyira nem rossz gazda, lásd Lenovo, Benq...
Előzmény: Póli (70)