midnight coder Creative Commons License 2009.07.30 0 0 69
Ebben a hsz-ben csak én érzek ellentmondást ?

A dolog valóban az USA-ból indult ki. Mert mivel hogy ott kezdődött a válság. Az USA tényleg ezt csinálta, aztán jól megszívta és most nem ezt csinálja. Európai szocik szintén ezt csinálták, jól megszívták és most nem ők vannak hatalmon.

Ezzel együtt az állam, a jóléti rendszerek lebontása valóban nem kimondottan szoci feladat, és valóban szépen felvállalták a szocik. Ahol OVI-nak nincs igazság az az hogy nem feltétlenül jókedvükből tették, és - ellentétben a hazai szocikkal - nem is azért mert megvették őket kilóra. Hanem azért mert úgy gondolták hogy a kínaiakkal csak úgy lehet versenyezni hogy lebontjuk a hagyományos jóléti államot. Amiben egyrészt persze akár lehetne is igazság - de ha jobban meggondoljuk valójában nem igazán. Kína sem úgy lett nagy hogy felszámolta magát és a lovak közé dobta a gyeplőt. Sőt, mi az hogy, nagyon is. Meg lárifári! Szóval abban meg Orbánnak lehet igazsága hogy bizony állam bácsira szükség lehet. Ezzel együtt én még mindig nem látom hogy hogy fogunk mi ebből a szarból kimászni - és itt nem csak kis hazánkat és az aktuális válságot értem ez alatt hanem az egész rendszert.
Előzmény: Póli (65)