Ezzel egyet értek, ezek a természetes keltetés utánzása célt szolgáló ezközök rendkívül sokfélék lehetnek.
A keltető építésekor mindenki mielött beüzemeli hosszabb próbát kell tennie,
hogy stabil a hőtartás "gyorsan reagál az elektronika a változásokra"
hogy az önhő termeléskor ne lepődjön meg.
Természetesen a tojások között is mérni kell a hőmérsékletet,
tartani a megfelelő páratartalmat "ez a legegyszerűbb"
akkor van siker ha a keltető teljes belsőtere szinte tökéletesen egyforma
+/- celsius külömbségek alacsonyak 0,1-0,3c.
És ami még fontosabb ne használjunk szobai digitális nem hiteles hőmérot vagy lázmérőt "csak max. értéket mutat".
Használjunk tízed pontos könyökhőmérőt vagy hiteles digitális labor hőmérőt,
és ne bízzuk magunkat egy db-ra legyen kontroll hőmérő "kérjünk kölcsön ólcsóbb"
de ne szobait mert lassú és megtévesztő adatokat ad!
Tartsuk be a keltetőnknek és a tojásoknak megfelelő szellőztetési időket " én is innen tudom a fórumról"
A gyári keltetőket nem érdemes megépíteni, Román hungarocel vagy műanyagdoboz keltetők
sajna rosz hírük van, magas a hiba arány, minden második megbízhatatlan.
Az elsődleges szempont az előálításuknál az olcsóság.
Az ipari keltetők meg egyedi alkatrészek tömkelegéből készülnek, saválló lemez ház, kétajtós szekrényméret
"jelentős energiafeelhasználás" stb.
De itt minden infó meg van ahhoz hogy elsőre buktatók nélkül működő keltetőt építsünk
"én is így tettem" csak ki kell szúrni a sok infó közül a hiteles, lényeges informáciokat.
Nekem sikerült, többször is sikeres keltetéseket elérni, 90% feletti keléssel "a hozzászólások között megírtam már" másnak is ugyanilyen sikereket. :)