nydrian Creative Commons License 2009.07.30 0 0 2962
Csúnya dolog??? Jujj :-D....... Te is a véleményedet írod, és én is! ;-)

Mivel te sem tudsz kategóriájában jobb filmet említeni, úgy érzem kukacoskodás a részedről amit csinálsz. Nem értem, hogy miért baj, hogy nem azzal foglalkozik a film állandóan, hogy miért van öltöny egy hivatali dolgozón, és hogy nem javítják a hajókat folyamatosan. Hozzáteszem, én igenis úgy emlékszem, hogy az erre hivatott személyzet folyamatosan javítja mind a Vipereket, mind a Galacticát. Többször is megemlítik, hogy vannak a hajóban lezárt szektorok, amit folyamatosan javítanak, de még jó, hogy nem -csak- erről szól a film! Ki a fene nézné akkor????
Az meg egyenesen nevetséges feltevés, hogy szét kellett volna esnie a Galacticának már régen... honnan tudod??? Láttál már ilyen hajót? Vagy mert más filmekben már régen széthullott volna? Ugyanmár.

A Dr. House-os hasonlatod is mellémegy szerintem.
- a House jelen korban, a jelen technológiai állás szerint készült, kategóriájában is marha távol áll a BSG-től.
- ha már a BSG-nél belekötöttél a realitásba: egy House féle dokit, aki ennyi szabályt hág át, drogfüggő, folyamatosan ugat a főnökével, és a beosztottaival, minden esete kapcsán minimum 2 bűncselekményt követ el (ebből az egyik a beteg házába történő betörés), az orvosi etikát csak hírből ismeri, és még mellé van egy kisebb tudathasadása is, már régen nem praktizálna ;-) De igazad van, a House tényleg tök realisztikus ;-) És akkor még csak a főszereplőről beszéltem.

Ne érts félre, szeretem a House-t, rendszeresen nézem is, de ha már párhuzamot vonsz, akkor nézd már meg hogy a House-ban is vannak komoly hibák, mégis szeretjük. Ezek ellenére, vagy éppen pont ezért. És elfogadjuk a hibáival együtt, mert ez teszi különlegessé. Ha csak arról szólna, hogy adott egy beteg, akit a doki meggyógyít, akkor azt úgy hívják dokumentum film, és máris nem érdekes annyira.

Kicsit húzd ki a karót az elemzésed hátsójából, és ne keress ott hibát, ahol nem muszáj. ;-)
Előzmény: glad (2946)