Üdv, a számom: 70 866-1881 (inkább holnap 13h után keress, mert akkor érek rá majd legjobban!)
-***-
Most pedig kis helyzetjelentés a napi hangszer körutamról:
1. Nord elektro 3, a legelső fejelés! Csalódást okozott a szinte játszhatatlan minőségű billentyűje, hangok nagyjából rendben vannak, orgona részről már nem olyan mint a C1, valahogy más. Nagyon jók a Rhodesok, zongorában van némi furcsaság, viszont elragadóak a mellotron minták. (elvileg bármi hangminta belerakható, ha a szoftverével lekonvertáljuk)osztályzatra egy 3-as
2. Új Kurzweil csodák: számomra nagyívben feleltős mind! Vacak billentés főleg a szintiknél, dinamikátlan ósdi hang, ennyi.
osztályzat: 2 alá-alá
(módom volt megnézni a nemrég említett Akai billentyűt is, ez nem rossz darab, kicsit emberesebb a billentyűje;
jó kalapácsmechanikás a CMI UF80, jobbnak tűnt a Fatar Numanál!;
néztem az Maudio Axiomot is, nem az új pro verziót ugyan, de ez is tűrhető cucc, de szinte az összes szinti mechanikás master billentyű elmarad egy roland ep sorozatú klaviatúra mellett ha hammond játék a cél rajtuk!)
3. Yamaha-Roland: p85, p155, cp33 valahogy ebben a sorrendben. Szép hang, kevés funkció néhol, ellenben a válság miatt jócskán emelkedett árak, 3-400 közelében!
osztályzat: 4
viszont nekem jobban tetszett a Roland FP4es zongija! Szinte tökéletes zongorahangja van, olcsóbb a Yamaháknál és tele van plusz szolgáltatásokkal. Picit másabb ugyan a mechanikája, de nagyon szerethető.
4,5-öt mondok rá összességében.
Szinti-zongora kategória: Itt a Korg említett TR sorozatából a 88as kalapácsos verziót vizsgálhattam most = *5ös osztályzat! Nagyon szép, dinamikus hangok, ötletteljes hangszínek (több mondjuk a technos, dances de csak saját képzeletünk a határ ha szeretnénk mást keverni magunknak, a net tele plussz hangprogramokkal, és még ezután jön csak a sampler része!!!), ezenkívül hallhatóan minőségibb a hangkeltése mint mondjuk egy régi Trinitynek, egyszerűen hallja az ember az ütősebb konvertereket benne! A szinti billentésű verzió nem tudom milyen, illetve mennyire rosszabb, mert abba egy olcsó mechanika van, de ennek szintén jó volt a kalapácsa.
Volt egy Motif ES is az Eldorádó hangszerboltban, az 5 oktávos, ennek rendkívül zavaró keskenyek a fekete hangjai, rossz a játékérzete. Hangilag hol a TR felett, hol alatt teljesít, bonyolultabb a kezelése, ill kevésbé logikus mint a Korg, de ebben is ott a sampler, tehát nyitott a világa. :)
Végül a nap csúcspontja, a Roland V-Piano volt. Kategórián felüli, kizárólag fizikailag modellezett zongora! 1.5 millióért már illik is tudnia vmit! :)
Azonban minden billentyűs zenésznek ajánlom a zenegalériában meghallgatni, felejthetetlen élmény! Ennyit már megér. :)
Majdnem lemaradt a Yamaha NP30! Szomorú tény hogy ilyen hangszert gyártanak és főleg hogy a méter japán cég. Majdhogynem gumi kasznis, csavarodik mint egy törölköző! Nem lenne nagyon gagyi a billentyűje, de valahogy mégis olyan. Az árát nem éri meg hiába "olcsó"... fejeltős ez is!
No ennyi! Bocs ha zavartam volna!