Liquidz Creative Commons License 2009.07.27 0 0 48
Sziasztok!
Jó, hogy pörgünk :-)

fontanafan09: Sajnos lehet, hogy használatbavételi, és így birtokbaadás októberre sem lesz (bár én pozitívabban látom a helyzetet, leginkább a Cordia lobbizásai miatt), de a szerződés szövege szerint a kötbér a "birtokbaadás felajánlásának napjáig tart", ismét sajnos. A birtokbaadás kezdetét úgy látom, hogy az, amikor szólnak, hogy "két hét múlva műszaki átadás". A használatbavételi engedély viszont csak az effektív birtokbaadásnak (és nem a kiértesítésnek/műszaki átadásnak) a feltétele. A használatbavételit nem látom, hogy időhöz lenne kötve, ezért a beköltözés sincs.... Legalábbis ahogy én olvastam.

Szóval jól csűrik-csavarják ezt a pár időpontot és eseményt... Egyébként még be is biztosítja magát a műszaki átadás hibáinak elemzésénél: ha nem alkalmas használatbavételre, akkor nem kell elfogadnod (ekkor továbbra is jár kötbér), de minden egyéb esetben (akkor is, ha a használatbavételi megvan) igen. Ha használatbavételihez lenne kötve a műszaki átadás, nem írnának ilyet.

Magyarul addig fizetnek kötbért, amíg nem szólnak, hogy műszaki átadás lesz (ill. ha az rosszul sikerült, akkor amíg újra nem szólnak). Az ügyvédemet azért még megkérdezem és szólok.

Az utolsó vételárrészletet valóban csak a használatbavételikor utalja a bank (örülök, hogy nem hamarabb...)

Zero: valóban sokat szóltunk már a kötbérről... sorry:) ha már tiszta (nekem kezd tisztulni), inkább tényleg ugorjunk, és ott ugorjunk, ahol a kút van.

Inkább tényleg legyen az a lényeg, hogy milyen jó lesz az a szombat, mikor reggel átmegyek a pláza-pékségbe friss búrkifliért, aztán evezek a garden-fitnessben, húsz perc alatt átérünk a bárhol BPn lakó barátokhoz ebédelni, délután lemegyünk a mozi utáni kávéra a szökőkút mellé, este meg vacsorázni azzal szemben. Aztán közösen szidjuk az este is bútort-tologatókat a harmadikon lévő teraszról, jószomszédi sörözés közben :))